KEK COKLAT RESEPI TIRUAN
Kek
Bahan A
2 cawan tepung gandum (blue key lagi bagus)
2 cawan gula kastor (gula halus ising)
1 cawan serbuk koko (letak milo@emeco@1nation xpe kot)
1 sudu teh baking powder (utk bg kek kembung)
1 sudu teh soda bikarbonat (menyelerakan lagi kek)
(ayak sekaligus)
Bahan B
1 cawan air biasa
I sudu teh Nescafe @kopi aura(kalau nak)
1 sudu teh aisen vanilla
1 sudu teh garam (secubit)
Bahan C
2 biji telur (belasah)
1 cawan susu cair
1 cawan minyak jagung mozila(letak majerin xpe kot)
Bahan B masuk dalam Bahan A,kemudian masuk Bahan C.
Bakar (polystrin-aluminium foul)
170 darjah celcius (cucuk utk test masak ke tak)
Topping
1 tin susu pekat
¼ cawan minyak mozila@majerin
½ cawan koko powder
1 sudu teh aisen
1 sudu teh nescaffe@kopi aura
Kacau dalam api yg pelahan.
SELAMAT MENCUBAAN
No comments:
Post a Comment